Kategori: Blandat

Vart är vårt samhälle på väg???

Posted on maj 22, 2017 in Blandat

panikHar precis pratat med syrran och fått veta att hon har fått diagnosen panikångest, vilket är ett resultat efter för mycket stress…. Hon är för tusan bara 26 år och redan fått sin första sjukskrivning pga stress…. Det är något seriöst fel med vårt samhälle när folk faller som furor runtomkring för att de är för stressade.

Ska jag vara ärlig så hade jag inte så stor koll på vad en panikångest innebar, klart jag har hört talas om det och jag fattar att det är en obehaglig känsla. Men det är verkligen en sjukt stark reaktion från kroppen om att den har fått nog med stress och eftersom personen inte lyssnar på sin kropp så ”tvingar” kroppen personen att lyssna. Antagligen för att personen har ignorerat alla andra signalen tidigare.

Kroppen är rätt fantastisk när man tänker efter. Om du som jag inte har full koll på vad panikångest innebär så läs mer om panikångest här

Smart idé

Posted on mars 29, 2017 in Blandat

fårrådMåste bara får tänka högt lite här….. Har varit och hjälpen kompis flytta in en massa saker som de sällan använder till ett förråd i Stockholmsområdet nära där de bor. 

Jag har alltid tänkt att förråd som de är för de som flyttar utomlands under en längre tid men inte vill göra sig av med sina möbler under tiden. Men kompisen flyttade dit barnens gamla leksaker som de sparar tills när de är vuxna, däck, julsaker, påsksaker, golfklubbor och allt som man vill ha lätt tillgängligt men ändå få undan från garage, vindar och källare.

Hela anledningen var för att han ville kunna använda sitt garage till bilen igen, det var så fullt så den har fått stå ute på gatan hela vintern. Och med alls snö som vi har haft i år så har bilen inte farit väl av det.

Jag måste säga att jag tycker att detta var en superbra lösning. Det känns också som att man inte kommer spara på en massa bråte om man måste köra iväg med den till ett förråd, då tänker man sig för först eller hur?

 

Vår och ny inredning

Posted on mars 19, 2017 in Blandat

online1Idag har jag lärt mig något nytt….. Nu när våren kommer så behöver vi tydligen lite nya mattor, lampor och fåtölj. Det hade jag ingen aning om, så det är tur man har en andra hälft som håller koll på sånt *ironi*.

Det fina i kråksången är dock att allt som vi behövde fanns på Confidentliving så slapp i alla fall släpas runt på i olika möbelbutiker. Ska bli riktigt intressant hur detta blir när det är klart. Frugan har ju en förmåga att kunna föreställa sig hur saker ska se ut när det är klart. Jag saknar helt denna förmågan kan jag säga 😛

Vet dock inte vad som for i mig men jag föreslog att vi skulle köpa lite nya köksknivar och grytor……. Mycket märkligt eftersom jag sällan eller aldrig lagar annan mat än frukost och en och annan ostbricka. Men men, nu kommer jag ha riktiga kvalitetsredskap att arbeta med när jag väl gör saker i köket :)

 

Man lär sig något nytt hela tiden……

Posted on februari 20, 2017 in Blandat

barnstol…… min systerdotter fyller år om en vecka och jag och resten av syskonen ska lägga ihop till en bilbarnstol till henne. Nu är det ju rätt så många år sedan jag var i närheten av något småbarn eller deras prylar så när jag såg bilden på den bilbarnstol de önskar till henne så blev jag väldigt häpen.

Snacka om att bilbarnstolar har utvecklats sedan jag såg dem sist! Det är ju som små troner, lol. Fast det är ju klart otroligt bra med tanke på hur sköra små barn är om olyckan skulle vara framme. De skulle höra liknande stolar för vuxna och ha i bilarna :)

Måste erkänna att jag blev lite chockad nästan faktiskt över detta. Tänk bara hur bilbarnstolar kommer att se ut den dagen jag skaffar barn…. Då har de gått från att vara små troner till hela fästningar 😀 Helt galet vad utvecklingen går snabbt framåt.

 

Intressant start på veckan

Posted on januari 16, 2017 in Blandat

Man brukar ju prata om måndagssyndrom och att allt känns extra jobbigt på måndagar….. Idag var verkligen en sådan dag.

toalettVi kommer till jobbet och det verkar som att en toalett har stått och svämmat över sedan någon gång under helgen. Så föreställ dig detta. Du kommer till jobbet en måndag morgon, som redan där är tungt. Det är kallt och regnigt ute så allt du vill är att komma in och få i dig en varm kopp kaffe innan det är dags att ta tag i dagens alla bestyr.

Det som händer är att du öppnar dörren och möts av en fruktansvärd odör och typ 3 cm vatten på herrtoaletten…… Vet inte om någon spolat ner något som inte var bra eller om kylan har gjort något med rören eller vad det nu kan vara.

Som tur var så hade Rörspolning Stockholm möjlighet att komma snabbt och spola rören. Så strax efter lunch var ju allt fixat och klart, men det kommer nog ta ett tag innan odören försvinner helt. Tur att det fanns dräneringsbrunnar på toaletten så inte hela ställer blev översvämmat. Tänkte om de inte hade funnits och det hade varit heltäckningsmattor över alla golven, så hade det verkligen blivit katastrof.

Jaha, så var min måndag…. Hur var din?

Det finns mycket man inte kan

Posted on december 12, 2016 in Blandat

fiskedraAlltså, ju mer man lär som om saker ju mer vet man att man inte kan, eller hur? Har en polare som är sjukt fiskeintresserad, så jag tänkte att jag skulle gå in och kolla på vad som fanns på nätet som kan kunde köpa som julklapp till honom. Vi brukar normalt inte ge varandra julklappar men jag tänkte jag skulle överraska honom med någon rolig fiskepryl.

Det var ju enklare sagt än gjort, bara kolla dragsortimentet på denna sidan! Vilken djungel! Nu förstår jag varför han hela tiden tycks köpa nya prylar till sina spön, det verkar ju finnas ett drag för varje fisk, sjö, årstid och alla andra möjliga variabler man kan komma på…

Får väl göra som jag gör när jag köper vin – kolla på etiketten, eller i detta fallet på färg och form på draget, och välja det som ser snyggast ut och hoppas på det bästa :)

 

Mycket att tänka på när man letar ny bostad

Posted on november 12, 2016 in Blandat

En kollega till mig har fått ett jobb i Stockholm så jag har hjälpt honom att försöka hitta en bostad, vilket inte är lätt. Det finns ju massor av olika möjligheter men så ska det ju passa plånboken, inte vara för långt från jobbet, nära till kollektivtrafiken och så vidare. Så jag tänkte att jag skulle göra min medmänskliga plikt och dela med mig lite av de tre tips som jag har lärt mig är väldigt viktiga. Vem vet, du kanske också ska flytta, kanske till Ekerö? Vad vet jag :)

1 – Kontrollera att mäklaren är registrerad och jämför gärna flera mäklare så du hittar en du trivs med och som förstår vad du vill. Kolla också på nätet för att se vilket rykte fastighetsmäklaren har. Facebook och andra sociala medier är väldigt bra för där ger folk öppet sina åsikter.

2 – Välj en mäklare som känner till området du ska köpa bostaden i. Då har de koll på skolor, affärer, kollektivtrafik och liknande. Denna punkten har för mig varit sjukt viktig eftersom varken kollegan eller andra runt honom känner till Stockholm speciellt bra.

3 – Kolla gärna med flera banker och olika sidor på nätet som hjälper dig kalkylera lån och kostnader.

Hoppas att detta kan vara lite till hjälp och att du har en superskön dag.

mäklare